Karczma Austeria Catering Austeria



PRZYKŁADOWE MENU BANKIETOWE

Bufet zimnych przekąsek:

półmisek mięs pieczystych
półmisek wędlin wykwintnych
deska swojskich pasztetów
deska serów gatunkowych garnirowana owocami
półmisek gatunkowych ryb wędzonych
pstrąg w galarecie
faszerowany szczupak
łososiowy tatar z siekanymi ogórkami, cebulą i kaparami
wykwinty cocktail z krabów i ananasa
śródziemnomorska sałatka z tuńczykiem
sałatka grecka
sałatka z kurczakiem
sałatka z tortelini
jaja faszerowane
śledź w śmietanie
śledź w oleju
roladki z szynki ze szparagami w musie chrzanowym
roladki z szynki w sosie chrzanowym w galarecie
babeczki z musem lub pastą
szaszłyki warzywne z serem
tartinki z wędlinami, pieczonymi mięsami, rybami i serami garnirowane owocami i warzywami
wykwintne kanapki z mięsem, szynką, serem, łososiem, jajkiem na twardo z pomidorami i ogórkiem

Bufet dań ciepłych:

polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
smażone pierogi mięsne oraz z kapustą i grzybami leśnymi
strogonow
bogracz
eskalopki cielęce
rolada nadziewana farszem
filet z indyka lub kurczaka w sezamie
kluski śląskie
ryż z warzywami
ziemniaki pieczone z masłem czosnkowym

Surówki i sałatki do wyboru

Kapusta zasmażana